Wczorajsza kolacja była totalnym pójściem na łatwiznę. Kilka gotowych produktów, kilka do przygotowania i tak powstały burritos, czyli meksykańskie mięsno-warzywne danie zawinięte w tortillę.
Składniki:
2 opakowania gotowych tortilli
1 opakowanie z marynatą i sosem do burritos
4 papryki (dwie czerwone i dwie zielone)
2 cebule
2 podwójne piersi z kurczaka
Sałata lodowa
4 pomidory
Puszka czerwonej fasoli
Sól i pieprz
Wykonanie:
Mięso kroimy w małą kostkę i marynujemy w gotowej marynacie. Paprykę i cebulę myjemy, obieramy i wykrawamy nasiona, kroimy w kostkę. Sałatę lodową łamiemy na mniejsze części u wrzucamy do miski.
Paprykę i cebulę smażymy do miękkości, dodając soli i pieprzu. Gotową i przestudzoną paprykę wrzucamy do miski z sałatą. Następnie smażymy mięso, gotowe również dorzucamy do miski.
Na koniec wrzucamy pokrojone w kostkę pomidory i fasolę z puszki. Całość mieszamy.
Na każdy placek tortilli układamy nieco farszu i zwijamy tak samo jak sajgonkę lub gołąbka. Gotowe rulony układamy na blaszce i pieczemy ok. 15minut w piecu nagrzanym do 180 stopni C.
Podajemy z sosem.
Smacznego!
fajnie byłoby gdybyś podawała ceny produktów ;)
OdpowiedzUsuń