czwartek, 3 marca 2011

Burritos Meksikanos

Wczorajsza kolacja była totalnym pójściem na łatwiznę. Kilka gotowych produktów, kilka do przygotowania i tak powstały burritos, czyli meksykańskie mięsno-warzywne danie zawinięte w tortillę.

Składniki:

2 opakowania gotowych tortilli

1 opakowanie z marynatą i sosem do burritos

4 papryki (dwie czerwone i dwie zielone)

2 cebule

2 podwójne piersi z kurczaka

Sałata lodowa

4 pomidory

Puszka czerwonej fasoli

Sól i pieprz

Wykonanie:

Mięso kroimy w małą kostkę i marynujemy w gotowej marynacie. Paprykę i cebulę myjemy, obieramy i wykrawamy nasiona, kroimy w kostkę. Sałatę lodową łamiemy na mniejsze części u wrzucamy do miski.

Paprykę i cebulę smażymy do miękkości, dodając soli i pieprzu. Gotową i przestudzoną paprykę wrzucamy do miski z sałatą. Następnie smażymy mięso, gotowe również dorzucamy do miski.

Na koniec wrzucamy pokrojone w kostkę pomidory i fasolę z puszki. Całość mieszamy.

Na każdy placek tortilli układamy nieco farszu i zwijamy tak samo jak sajgonkę lub gołąbka. Gotowe rulony układamy na blaszce i pieczemy ok. 15minut w piecu nagrzanym do 180 stopni C.

Podajemy z sosem.

Smacznego!

1 komentarz:

Dziękuję, że odwiedziłeś mojego bloga, będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz warty uwagi. Pozdrawiam. Anjax