sobota, 18 lutego 2012

Sok na 100%

Zaletą nowoczesnej kuchni są niesamowite urządzenia, które skutecznie ułatwiają pracę i sprawiają, że nie ma ograniczeń. Największą zaletą blendera jest to, że pozwala mi zrobić pyszny sok, w 100% z owoców ze skórką, bez cukru i konserwantów, i to wszystko zajmuje tylko kilka minut.

Składniki(na ok. 5 szklanek soku):

1 jabłko

2 banany

2 pomarańcze

1-2 łyżki soku z cytryny

Wykonanie:

Banany obieramy i dzielimy na mniejsze części, wrzucamy do blendera. Jabłko myjemy i pozbywamy się gniazda nasiennego (można je obrać, ale nie trzeba), dzielimy i również wrzucamy do blendera, skrapiamy owoce sokiem z cytryny. Na koniec dodajemy obrane pomarańcze.

Całość miksujemy, aż wszystkie składniki się rozdrobnią.

Sok jest dość gęsty, można go rozrzedzić wodą mineralną.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że odwiedziłeś mojego bloga, będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz warty uwagi. Pozdrawiam. Anjax