poniedziałek, 9 maja 2011

Makaron ze szpinakiem

Dziś coś dla wielbicieli szpinaku, proste i szybkie danie, a w dodatku wegetariańskie. Wiem, że jest spora liczba osób która wprost nienawidzi szpinaku, ale uwierzcie mi, szpinak można polubić. Tajemnica tkwi w odpowiednim doprawieniu szpinaku. Panie kucharki, które podawały szpinak w przedszkolu chyba nie znały tej tajemnicy, stąd tak wiele osób zalicza dziecięcą traumę szpinakową:).

Składniki:

2 paczki szpinaku rozdrobnionego (może być mrożony)

2 paczki makaronu ( ja używam zawsze tego do spaghetti)

Sól, pieprz, gałka muszkatołowa

4 ząbki czosnku

Oliwa z oliwek

Wykonanie:

Makaron gotujemy według wskazań na opakowaniu. Szpinak podgrzewamy z odrobiną oliwy z oliwek, gdy utworzy papkę, doprawiamy czosnkiem, solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Na koniec mieszamy makaron ze szpinakiem i ot cała filozofia.

Można podawać posypane startym serem.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że odwiedziłeś mojego bloga, będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz warty uwagi. Pozdrawiam. Anjax