Wciąż na diecie. Aby nie myśleć o jedzeniu pochłaniam…
książki. Jednak i to nie uchroniło mnie przed rozmyślaniem o pysznościach, bo w
lekturze znalazłam cytat, że główny bohater właśnie zrobił sobie śledzie w
sosie musztardowym z jajkiem i szczypiorkiem… i wtedy pociekła mi ślinka;).
Składniki(dla ok. 2 osób):
Śledź marynowany w płatach (1 duży słoik)
1 mała cebula
Pęczek szczypiorku
4 jajka
Jogurt
Sól, pieprz
Chrzan
Wykonanie:
Śledzia kromy w mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w piórka i zaparzamy
w wodzie przez kilka minut. Szczypiorek drobno kroimy. Jajka gotujemy na
twardo.
Śledzie, cebulę i szczypiorek łączymy z jogurtem. Doprawiamy
solą, pieprzem i chrzanem. Na koniec dodajemy jajka pokrojone w ćwiartki.
Podajemy z kaszą.
Smacznego!
Wczoraj też wcinałam śledzie:) Co prawda z cebulką i grzybami, ale Twoje wyglądają równie apetycznie:)
OdpowiedzUsuń